Поліція Одеси нагадала про штрафи та арешти за носіння "георгієвської стрічки"

У поліції Одеси нагадали громадянам про відповідальність за використання "георгіївських стрічок" і комуністичної символіки перед 9 травня

Про це повідомили у Нацполіції.

Публічну безпеку і порядок 8 та 9 травня забезпечуватимуть близько тисячі правоохоронців з числа працівників поліції та нацгвардійців. Основні сили будуть сконцентровані у найбільш значущих для одеситів місцях – на Алеї слави та площі 10 квітня. Поліцейські вестимуть роз’яснювальну роботу з громадянами та слідкуватимуть за дотриманням вимог законодавства і правил карантину. 

Керівник головного управління Нацполії Одещини звернув увагу на недопущення фактів публічної демонстрації георгіївських стрічок, прапорів та іншої забороненої символіки, а також дій, що можуть дестабілізувати обстановку в регіоні.

Будь-яке правопорушення буде нами негайно припинятися, а відносно порушників – вживатимуться заходи відповідно до законодавства", - наголосив він. 

У поліції нагадують, що використання “георгіївської” стрічки карається штрафом в розмірі до 5100 гривень, або ж адміністративним арештом на 15 діб.

 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb