У Харкові за розтрату 28 млн грн поліція проводить обшуки в міськраді та будинках чиновників

8 травня у Харківській міськраді поліція проводить обшуки щодо заволодіння бюджетними коштами шляхом зловживання службовим становищем, вчиненим за попередньою змовою групою осіб

Про це повідомив речник прокуратури Харківської області Дмитро Чубенко, передає Укрінформ.

"Обшуки у міськраді та за місцем мешкання деяких чиновників почались зранку та продовжуються й зараз. Підстава - кримінальне провадження за ч. 3 ст. 191 КК України (розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) із санкцією обмеження волі на строк від трьох до п'яти років або позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років", - зазначив Чубенко.

Читайте також: “Вивчали документи, але нічого не вилучили”, - Верланов про обшуки СБУ

"Проводяться обшуки в департаментах Харківської міської ради, за місцем проживання їхніх керівників, комунальних підприємств та суб’єктів господарювання", - йдеться в повідомленні прокуратури.

За словами речника, справа стосується робіт із освітлення у Харкові за договорами, укладеними на понад 28 млн грн.

Повідомляється, що всього у кримінальному провадженні триває понад 20 обшуків у різних регіонах країни. Наразі про підозру нікому не повідомляли, досудове розслідування триває.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb