"Жодної загрози для відносин між нашими дружніми державами". В МЗС України прокоментували відкликання з Києва посла Грузії

Відкликання посла Грузії в Україні Теймураза Шарашенідзе для консультацій — не щоденна, але звичайна практика в дипломатичній роботі

Так в МЗС України прокоментували реакцію Тбілісі на призначення Міхеіла Саакашвілі главою Виконавчого комітету реформ.

"Ми не бачимо в цьому рішенні ніякої загрози для відносин між нашими дружніми державами. У нас багато спільних позицій і спільних викликів", - відзначили там.

У той же час, в українському зовнішньополітичному відомстві підкреслили, що сучасні виклики вимагають від уряду України нових підходів і нестандартних рішень.

Читайте також: Зеленський: реакція влади Грузії на призначення Саакашвілі - помилкова

"Міхеіл Саакашвілі - громадянин України, має великий досвід і значні досягнення в здійсненні реформ, які широко визнані в світі. Ми закликаємо наших грузинських друзів і партнерів враховувати викладені аргументи і не ставити двосторонні відносини в залежність від процесу реформ в Україні", - резюмували там.

Напередодні президент України Володимир Зеленський призначив Саакашвілі главою Виконавчого комітету реформ.

Виконавчий комітет реформ - це допоміжний орган при президенті України, основним завданням якого є підготовка пропозицій щодо стратегічного планування реформ, їх узгодженого впровадження та моніторинг реалізації реформ.

8 травня міністр закордонних справ Грузії Давид Залкаліані повідомив, що Тбілісі відкликає свого посла в Києві для консультацій у зв'язку з призначенням Саакашвілі на посаду голови виконавчого комітету реформ при президенті України.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb