Зеленський: реакція влади Грузії на призначення Саакашвілі - помилкова

Президент України Володимир Зеленський зазначає, що в України прекрасні відносини з Грузією, а реакція грузинської сторони на призначення Міхеіла Саакашвілі головою Виконавчого комітету реформ у Нацраді реформ при президенті України є помилковою

"Я можу сказати, що у нас з Грузією, з грузинським народом прекрасні відносини. Ми, незважаючи ні на що, на жодні консультації не відкликатимемо нашого посла (в Грузії - ІФ) до України. Тому що відносини між нашими країнами довші будь-якого керівництва будь-якої країни. Мені здається, це помилка грузинської сторони. Мені здається, що після консультацій усі сторони зрозуміють, що в кожній державі кадрова політика стосується тієї країни і тих громадян, які живуть у цій державі", - сказав він на брифінгу в п'ятницю в Луганській області, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Читайте також: Україну треба витягувати з болота, - Саакашвілі про своє нове призначення

Зеленський наголосив, що призначення Саакашвілі - це рішення українського керівництва і є внутрішнім питанням України. "Пан Саакашвілі є громадянином України, він має український паспорт, і я є президентом України, який призначив його головою виконкому ради реформ при президенті України. Ось і все", - зазначив він.

Напередодні президент України Володимир Зеленський призначив Саакашвілі главою Виконавчого комітету реформ.

Виконавчий комітет реформ - це допоміжний орган при президенті України, основним завданням якого є підготовка пропозицій щодо стратегічного планування реформ, їх узгодженого впровадження та моніторинг реалізації реформ.

8 травня міністр закордонних справ Грузії Давид Залкаліані повідомив, що Тбілісі відкликає свого посла в Києві для консультацій у зв'язку з призначенням Саакашвілі на посаду голови виконавчого комітету реформ при президенті України.

"Це звичайна практика в дипломатичних відносинах, яка вказує на виникнення певних проблем у двосторонніх відносинах, тому для визначення майбутніх кроків необхідна консультація з послом", - сказав Залкаліані.

При цьому міністр зазначив, що, незважаючи на це рішення української сторони, "Грузія не розглядає розриву дипломатичних відносин або перегляду стратегічного партнерства".

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb