У КМДА розповіли, як працюватимуть кафе та ресторани в умовах карантину

Київська міська державна адміністрація оприлюднила вимоги до роботи літніх майданчиків кафе та ресторанів в умовах карантину

Про це повідомляє офіційний сайт КМДА.

Вимоги для роботи літніх майданчиків кафе і ресторанів наступні:

Відстань між місцями для сидіння за сусідніми столиками має становити не менше 1,5 м.

За одним столиком можуть сидіти не більше двох клієнтів (без урахування дітей віком до 14 років).

Замовлення повинні здійснюватися і видаватися дистанційно: через спеціально обладнане вікно або вхідні двері закладу. Офіціант може приймати або видавати замовлення тільки за умови дотримання відстані не менше 1,5 м між ним і клієнтом.

Місце видачі замовлень і розрахунку повинно бути обладнане столиком або поличкою для передачі замовлення без особистого контакту з клієнтом і таким чином, щоб виключити вхід відвідувачів на територію закладу. Також повинна бути забезпечена можливість безготівкового розрахунку.

Меню повинно бути розміщено для ознайомлення поруч з місцем видачі замовлень без можливості його видачі клієнтам.

Крім цього, закладам необхідно дотримуватися загальних протиепідемічних вимог та дезінфекційних заходів: щоденна термометрія, забезпечення персоналу засобами індивідуального захисту на 5 днів, організація централізованого збору використаних масок і рукавичок та їх утилізації тощо.

На входах повинен відбуватися санітарний контроль для відвідувачів, щоб не допускати осіб з ознаками ГРВІ. Клієнти повинні бути в масках і чекати своєї черги за межами приміщень. Установи повинні забезпечити маркування відстані 1,5 м для відвідувачів, які очікують своєї черги.

На вході повинні бути встановлені дозатори або диспенсери з антисептиком.

Дезінфекційні заходи повинні проводитися кожні дві години робочого часу. Дезінфекцію контактних поверхонь і посуду повинні проводити після кожного відвідувача.

Кафе та ресторани повинні проінформувати клієнтів про встановлених обмежень на своїх веб-сайтах, сторінках в соцмережах при проведенні запису по телефону або іншим способом.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb