У Китаї відреагували на звинувачення у приховуванні інформації про COVID-19

Китай відкинув звинувачення США у приховуванні інформації про коронавірус на початку епідемії

Про це із посиланням на китайське видання SCMP повідомляє Укрінформ.

Міністерство закордонних справ Китаю оприлюднило велику статтю, в якій заперечує заяви політиків США щодо дій на початковій стадії пандемії коронавірусу.

Пекін спростовує заяви, що КНР провадила неправильну політику під час спалаху пандемії хвороби COVID-19, та заперечує твердження, що у вірусологічній лабораторії в Ухані були проблеми з дотриманням заходів безпеки.

У публікації Китай заперечує те, що він нібито приховував інформацію про новий коронавірус та що він виник у лабораторії в Ухані.

КНР наполягає, що своєчасно надала міжнародній спільноті інформацію про вірус, натомість США не поспішали бити на сполох.

У статті також згадується справа померлого від коронавірусу лікаря Лі Веньляна, який заявив про спалах нового вірусу в Ухані. Зокрема, МЗС Китаю заявляє, що Лі не був викривачем, і, всупереч повідомленнями західних ЗМІ, його ніколи не заарештовували.

Згадали у документі і про заяву президента США Дональда Трампа щодо "китайського вірусу". Влада КНР з посиланням на документи Всесвітньої організації охорони здоров'я наголошує, що назва вірусу не має бути прив'язана до конкретної країни.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine