Україні вдалося уникнути піку навантаження на медичну систему, - Степанов

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов, заявив, що завдяки вчасному запровадженню карантину, Україні вдалося уникнути піку навантаження на медичну систему під час спалаху коронавірусу

Про це Степанов заявив у інтерв'ю "Україні 24".

За його словами, завдяки запровадженню карантину на початкових стадіях епідемії, було розірвано ланцюг передачі хвороби.

"Ми почали карантин на початкових стадіях епідемії, у зв'язку з цим був розірваний ланцюг передачі хвороби, - то, що потрібно було країні для того, щоб не було критичних навантажень. З березня всі вважали, коли буде пік. Для нас головне було піку уникнути, оскільки в нашому розумінні пік - це коли кількість одночасно хворих така, що ми не здатні надати медичну допомогу", - сказав Степанов.

Міністр додав, що кількість ліжок, які використані, не перевищує 15%, а кількість задіяних апаратів штучної вентиляції легень не перевищує 8-9%.

"Я вважаю, що нам вдалося уникнути піку, нас кількість ліжок, які використані, не перевищує показник 15%, кількість задіяних апаратів ШВЛ не перевищує 8-9%, показник летальності 2-4%, на відміну від тієї ж Британії? Де 15%? І 13% - в Італії, тому Україна впоралася з тим, щоб взяти під інфекційний контроль поширення коронавірусу", — зазначив Степанов.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine