Всередині літа росіяни почнуть голодні бунти, - "Левада-центр"

Керівник "Левада-центру" Лев Гудков припустив, що через падіння рівня життя на середину літа 2020 року росіяни почнуть виходити на масові протести

Він розповів про це в інтерв'ю московському діловому порталу "Бізнес-онлайн", передає Еспресо.TV.

"Я гадаю, що терпіння у суспільства вистачить ще на два місяці. Це абсолютно точно. А ось за два місяці люди почнуть усвідомлювати, що настала межа. Російське терпіння - дуже важливий фактор", - зазначив Гудков.

За його словами, росіяни виступатимуть проти проти карантинних заходів, вимагатимуть фінансової підтримки від держави та більшої економічної стабільності в цілому.

Читайте також: Дмітрій Орєшкін: В Росії росте відчуття жаху. Путін щось говорить, але його ніхто вже не слухає

"За відсутності загальнонаціональних лідерів протесту та мережевої організації в масштабах країни напруга почне зростати, але не знаходитиме виходу. Звичайно, до якоїсь межі", - додав дослідник.

Гудков нагадав, що поступово невдоволення росіян карантинними заходами збільшується, оскільки вони втрачають працю або ж зносять скорочення зарплат, а до 70% населення РФ взагалі не має заощаджень на випадок кризи.

"За місяць-півтора ми зможемо побачити конкретні форми протесту, вихід людей на вулиці або інші ексцеси, пов'язані з вимушеною самоізоляцією", - вважає соціолог.

  • Як заявив перед цим в етері Еспресо.TV російський журналіст, колишній депутат Держдуми РФ Ігор Яковенко, основою режиму правління, встановленого в Російській Федерації за Путіна, є консенсус силових структур щодо нього. Тому Російська імперія як політичне утворення, як він вважає, після Путіна зникне, бо силовики визнають лише його владу.
  • На думку американського аналітика Андрія Піонтковського, Росія може вціліти, але очолять її, як і після Сталіна, кілька "берій", які підтримають послаблення міжнародного курсу Кремля.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb