Авіакомпанії і українські летовища зараз у вкрай важкому фінансовому стані, - Омелян про відновлення авіасполучення

Ексміністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що Україна втратила час, а авіакомпанії і українські летовища зараз перебувають у вкрай важкому фінансовому становищі

Про це він заявив в ефірі програми "Великий ефір Василя Зими" на Еспресо.TV.

Омелян зазначив, що переконаний, що певні неформальні комунікації між урядом й авіакомпаніями могли бути.

"Я більш ніж переконаний, що певні неформальні комунікації між урядом й авіакомпаніями мали місце. Мабуть, їм неофіційно пообіцяли, що з кінця травня буде можливо здійснювати польоти. Але на жаль, мабуть, що уряд не дотримав цієї обіцянки. Вони далі тягнуть час", - заявив ексміністр.

Омелян наголосив, що зараз авіакомпанії і українські летовища перебувають у вкрай важкому фінансовому становищі.

"Я вважаю, що ми втратили головне - ми втратили час. Бо зараз авіакомпанії і українські летовища у вкрай важкому фінансовому становищі. Насправді, навіть під час карантину, коли була невелика кількість заражених, ми могли спокійно запускати внутрішній авіаційне сполучення. І дати людям альтернативу, з-за умови зупиненого залізничного транспорту, долетіти з однієї точки в іншу літаком за адекватною ціною. Цього не було зроблено. Постраждали усі, як люди, так само і бізнес", - зазначив ексміністр.

Омелян зауважив, що це або нерозуміння як працює економіка та бізнес, або бажання закрити українців вдома.

"Зараз ми бачимо, у той час як інші держави Європи, світу відновлюють авіаційне сполучення, налагоджують нормальні регулярні рейси між своїми містами, Україна знову мовчить і гадає на кавовій гущі: можливо ми запустимо авіацію в кінці літа, а можливо на початку осені, а можливо взагалі в наступному році. Це не адекватна поведінка здорової людини. Це насправді нерозуміння ситуації і як працює бізнес, і як працює економіка. Або просто спеціальне бажання закрити українців вдома, не випускати їх взагалі за межі України і створити максимальну кількість перешкод, щоб у них такої думки виїхати кудись не було", - додав ексміністр.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb