Луческу розповів, як Ахметов втручався у роботу тренера "Шахтаря"

Колишній головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу заявив, що власник футбольного клубу Рінат Ахметов переконав Паулу Фонсеку повернутися до старої ігрової схеми

Про це повідомляє Roma News.

За словами Мірчі Луческу, португалець Паулу Фонсека, який замінив його у "Шахтарі" у 2016 році, спочатку перебудував ігрову схему команди, однак Рінат Ахметов переконав його повернутися до розстановки, яка вдало працювала за румунського тренера.

"Я залишив пост Фонсеці та не приховую, що незадоволений його поведінкою. Він навіть не подякував за чудову команду, що я йому залишив. Одного телефонного дзвінка було б достатньо. Він почав грати 4-4-2, як у "Бразі", але потім президент переконав його перейти на мою схему 4-2-3-1. Команда знала її напам'ять, вона була створена спеціально під бразильців", - сказав Луческу.

Водночас, румун заявив, що Фонсека здатен зробити в італійській "Ромі", яку він очолив влітку 2019 року.

"Я повинен визнати, що Паулу продемонстрував відмінний розум і можливість адаптуватися. Незважаючи на його нетактовне до мене ставлення, я переконаний, що він здатний зробити з "Роми" хорошу команду", - додав Луческу.

47-річний Паулу Фонсека тренував "Шахтар" з 2016 до 2019 року та тричі поспіль зробив з командою "золотий дубль", здобувши перемоги у чемпіонаті та Кубку України.

Наразі головним тренером "Шахтаря" є інший португалець – Луїш Каштру.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb