На Одещині звільнили заступника голови ОДА ймовірно через затримки виплат медикам

Заступника голови Одеської ОДА Віталія Свічинського звільнили з посади: очільник області заявив причиною невиплату "коронавірусних" доплат медикам. Сам звільнений заявив, що написав документ про звільнення в жовтні

Про це повідомляє "Думська".

Наказ про звільнення голова ОДА Максим Куций підписав 8 травня. Раніше він звинувачував в затримці виплат через коронавірус начальника обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Владислава Терлецького, якому теж пригрозив "оргвисновками"

Тим часом сам Свічинський написав в соцмережах, що добровільно йде з поста - нібито відповідне прохання він написав ще в жовтні, але його не задовольнили.

"Я вважав за необхідне продовжувати працювати, враховуючи ситуацію, в якій ми опинилися", - заявив звільнений.

За його словами, останньою краплею стало сьогоднішнє рішення глави ОДА про скасування тендера на закупівлю 24 шкільних автобусів загальною вартістю 46 млн 358 тис. Грн. Його проводив обласний департамент освіти і науки, який курирує Свічинський.

"Мої пропозиції, а фактично моя робота сприймаються вороже. І я можу лише здогадуватися чому", - поскаржився Свічинський 

Чиновник додав, що регіон зараз знаходиться на краю фінансової прірви: зведений бюджет недоотримає приблизно 1 млрд грн.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb