Нацрада перетворилась на ручний інструмент ОПУ та Коломойського, - Костинський

Колишній член Нацради з питань телебаченні та радіомовлення Сергій Костинський зазначив, що у інституції тепер "кворум" з працівників 1+1 та "95 кварталу"

Про це ексчлен Нацради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський заявив у Facebook.

"Президент України Володимир Зеленський, в минулому - керівник "Студії Квартал-95", призначив членкинею Національної ради з питань телебачення і радіомовлення голову пресслужби "Студії Квартал-95" Тетяну Руденко", - відзначив Костинський.

Він зауважив, що серед колишніх співробітників 1+1 у Нацраді - її голова Ольга Герасим'юк, заступник голови Олег Черниш, секретар Юрій Зіневич, а також член Олена Ніцко.

Читайте також: Прессекретарку "Кварталу 95" Руденко включили до Нацради з питань телебачення

"Колишні співробітники 1+1 та Кварталу 95 наразі контролюють не тільки 3/4 керівних посад в Національній раді, але й 5/8 голосів. Хоча, скажу відверто, насправді мова йде про 4/4 керівних посад та 6/8 голосів. Страхує Національну раду - голова профільного Комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко, в минулому - керівник медіагрупи 1+1", - прокоментував Сергій Костинський.

Зазаначимо, раніше, 7 травня Нацрада з питань телебачення і радіомовлення вирішила не призначати позапланову перевірку телеканал “1+1” за поширення фейку про роботу в Україні таємних американських біолабораторій, звідки нібито можуть походити небезпечні віруси. 

"На мою думку, Національна рада вже остаточно перетворилася на ручний інструмент Офісу Президента та Ігоря Коломойського, які контролюють всі (!) керівні посади в медіарегуляторі та мають не просто більшість голосів, а цілий кворум. Гадаю, після завершення карантину Національна рада почне каральну кампанію проти незалежних телеканалів і радіостанцій, які дозволяють у своєму ефірі критику Президента України Володимира Зеленського та, загалом, влади", - поділився Костинський.

 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb