Служби таксі пояснили здорожчання перевезень у Києві в перший день послаблення карантину

Служби таксі назвали причини зростання у Києві в день послаблення карантинних обмежень

Про це розповіли в службі підтримки Uklon і Uber, передає РБК-Україна.

В Uklon підтвердили, що послаблення карантину вплинуло на ціни таксі.

"Так, тобто більше замовлень, природно, тариф, динамічно буде рухатися... Так, люди почали користуватися, тобто з'являється попит, відповідно з'являється динамічний коефіцієнт", - заявили в службі підтримки.

Також оператор відзначив, що карантин впливає на ціни.

"Звичайно, чим більше людей буде користуватися, тим більше буде попит на авто і ціна буде вище. Чим більше замовлень в даний момент, тим вище коефіцієнт. У вас є можливість прибрати його в додатку, можете повзунком прибрати динамічний коефіцієнт", - заявили в Uklon.

В Uber повідомили, що у них інформації з приводу підвищення цін через карантин.

"Вартість завжди формується завжди виходячи з того, якою буде приблизний кілометраж і час в дорозі, іноді на нього може впливати піковий коефіцієнт, якщо великий попит автомобілів в певному районі. У такому разі вартість поїздки може збільшуватися в кілька разів. У мене такої інформації немає з приводу того, що вартість може зростати через карантин", - відзначили в службі підтримки.

Там повідомили, що вартість поїздки може змінюватися в залежності від часу замовлення, попиту на автомобіль і ситуації на дорогах і розраховується в залежності від цих факторів автоматично.

"Я можу тільки дати спільну відповідь, що ціна формується динамічно. Якщо у вашому місці посадки знаходиться не дуже багато автомобілів, а їх замовляє багато клієнтів, то в справу вступає піковий коефіцієнт і вартість поїздки може збільшуватися. Це дійсно так. Швидше за все це може бути пов'язано з невеликою кількістю автомобілів в місці посадки", - заявили в Uber.