В українського політв'язня Бугайчука у СІЗО Москви підозрюють коронавірус, проте не вживають жодних заходів, - Денісова

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила, що в українського політв'язня у РФ Сергія Бугайчука підозра на зараження коронавірусною інфекцією - з'явилися симптоми гострої респіраторної хвороби

Про це Денісова повідомила у Facebook.

"В українського політв'язня Сергія Бугайчука підозра на зараження коронавірусною інфекцією – з'явилися симптоми гострої респіраторної хвороби: сухий кашель, підвищена температура, сильний головний біль та біль у суглобах", - повідомила Денісова.

Денісова зазначила, що погіршення здоров’я Бугайчука відбулося після того, як його етапували слідчого ізолятора в Брянську до московського.

"По прибуттю до московської в'язниці його помістили на 14-денний карантин, який пізніше продовжили до 21 дня, адже російські лікарі повідомили, що він контактував з особою, у якої діагностували коронавірусну інфекцію COVID-19", - написала Денісова.

Омбудсменка зауважила, що політв’язня не забезпечили належною медичною допомогою, йому не зробили жодного аналізу. Крім того, не забезпечили й засобами індивідуального захисту та дезінфектором.

"Невідкладно звертаюся до уповноваженої з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з вимогою вжити термінових заходів з метою належного медико-санітарного забезпечення Сергія Бугайчука", - додала Денісова.

Вона також звернулася до міжнародної спільноти продовжувати тиск на Росію, щоб змусити виконувати норми міжнародного права.

"Звертаюся до міжнародної спільноти продовжувати тиск на Російську Федерацію, щоб змусити країну-агресора виконувати норми міжнародного права та не порушувати права наших співгромадян, та сприяти якнайшвидшому звільненню бранців Кремля", - наголосила Денісова.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb