Кличко звернувся до уряду: просить відкрити метро Києва з 25 травня

Мер Києва Віталій Кличко звернувся до уряду з проханням дозволити роботу столичного метро з 25 травня

Про це повідомляє Еспресо.TV.

"Я звертаюсь до уряду: після 22 травня, а точніше, з 25 травня, бо 22 травня - це п'ятниця, а потім ще 2 вихідних, дозволити відновити роботу метро столиці. Звичайно, ми будемо дивитись на ситуацію з розповсюдженням вірусу і сподіваємось, що вона не погіршиться. Ми не хотіли закривати метро і тримали його роботу до останнього, вже поки уряд не ухвалив таке рішення. Але коли все більше людей повертаються до роботи, до якої потрібно доїхати, в місті відбувається колапс. Ми будемо наполягати на відновленні роботи метро", - сказав Кличко.

При цьому мер Києва назвав "абсолютно утопічною" ідею запровадити проїзд у метро за спецперепустками.

"Щодо ідеї спецперепусток для проїзду в метрополітені, вона абсолютно утопічна: ми створимо страшенні натовпи і будемо ще стикатись із ситуацією, яка буде ще гіршою. Тому метро має відкритись для роботи у звичайному режимі. Це дозволить перерозподілити потік пасажирів, нормалізувати роботу всього громадського транспорту столиці", - додав Кличко.

Також мер столиці звернувся до киян із закликом до відповідального користування громадським транспортом.

"Але я хочу звернутись і до киян: це не значить, що всі повинні кататись як зазвичай. Тут настає і ваша відповідальність - за дотримання дистанції, обов'язкову наявність маски, рукавичок, дотримання елементарних правил. І проїзд у транспорті - тільки на роботу, в справах, за нагальної потреби", - наголосив Кличко.

"Ми плануємо після 22 травня відновити роботу громадського транспорту у звичайному режимі. Але треба розуміти, що зупинити громадський транспорт можна за один день, а от аби повністю відновити його, потрібен деякий час. Тобто, це робиться поступово. Тому щоб перейти на звичайний режим роботи, ми будемо постійно нарощувати кількість рухомого складу на маршрутах міста та відновлювати мережу маршрутів громадського транспорту, в першу чергу - електротранспорту: трамваїв, тролейбусів", - сказав Кличко.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine