Рада проголосувала за кримінальну відповідальність при пошкодженні телекомунікаційних мереж

Верховна Рада України підтримала у другому читанні законопроект №2654 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо посилення захисту телекомунікаційних мереж)"

Про це повідомляє "РБК-Україна".

За законопроєкт №265 проголосували 288 народних депутатів.

Порушення правил охорони телекомунікаційних мереж або їх пошкодження, якщо воно не викликало припинення надання телекомпослуг, тягне за собою накладення штрафу на громадян у розмірі від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700 - 3400 гривень) і на посадових осіб - у розмірі від 300 до 400 таких мінімумів (5100 - 6800 грн)

У законі зазначається, що умисне пошкодження або руйнування телекомунікаційної мережі або технічних засобів телекомунікації, що обірвали трансляцію, карається штрафом від 1 до 3 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17 -51 тис. грн) або обмеженням волі на строк від одного до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Ті ж дії, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, або загальнонебезпечним способом, караються позбавленням волі на строк від трьох до п'яти років.

Якщо зазначені вище дії заподіяли майнову шкоду у великих розмірах або спричинили тяжкі наслідки, вони караються позбавленням волі на строк від шести до восьми років з конфіскацією майна.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb