Шевченко назвав справжню причину успіху Блохіна в збірній України

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко заявив, що Олег Блохін досягнув успіху на чолі національної команди завдяки своїй амбітності

Про це повідомляє "Команда 1".

За словами Шевченка, на посаді головного тренера збірної України Блохін досягнув успіху завдяки тому, що одразу поставив перед командою амбітну мету – потрапити до фінальної частини чемпіонату світу-2006 з першого місця у відбірковій групі.

"У мене залишилися дуже хороші спогади від виступів за збірну України під керівництвом Олега Блохіна — великого футболіста і амбітної людини. Прекрасно пам'ятаю, як відразу після свого призначення тренер зробив досить резонансну на той момент заяву. Не мало значення, що ми ще не знали результатів жеребкування відбіркового турніру, а там команда сіялася з четвертого кошика", - пригадав Шевченко.

Від додав, що йому імпонувала впевненість Блохіна у своїх силах та у футболістах.

"Мені імпонував такий підхід з чітко поставленою задачею. Після стількох невдалих виступів у плей-офф, коли ми зупинялися за крок від великих форумів, посісти перше місце в групі було вкрай необхідно. Блохін був хорошим мотиватором. Збірна України пройшла тоді дуже складний і довгий шлях, і у цієї казки був щасливий кінець", — сказав Шевченко.

Олег Блохін був головним тренером збірної України з 2003-го по 2007-й і з 2011-го по 2012-й роки. У 2006 році команда досягла під його керівництвом найбільшого досягнення у своїй історії та вийшла до чвертьфіналу чемпіонату світу.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb