У Харківській області збиратимуть донорську плазму пацієнтів, які вилікувались від коронавірусу

На Харківщині починається робота по збору донорської плазми від пацієнтів, які вилікувались від коронавірусу, для виготовлення лікарських засобів

Про це на пресконференції сказала директор Харківського центру заготівлі та переробки плазми "Харків-Плазма" Галина Сіроштан, передає "Укрінформ".

"У Харківській області починається унікальна акція, яка запропонована на території України компанією "Біофарма". Компанія ввійшла в альянс світових фармацевтичних компаній і планує виготовити лікарські засоби на основі донорської плазми від пацієнтів, які перехворіли на коронавірусну інфекцію. Люди, які знаходилися на лікуванні й у якої було підтверджено коронавірус, може прийти в наш заклад і здати плазму. Ми до цієї роботи вже готові", - сказала Сіроштан.

За її словами, компанія вироблятиме імуноглобулін - білок крові, який вже містить антитіла до COVID-19.

Донорів обстежуватимуть, а також проводитимуть спеціальні тести, "щоб визначити титр антитіл, які сформувалися в конкретної людини". Саме ж виробництво лікарських засобів розтягнеться в часі на 6-7 місяців.

"Плазма не одразу піде на завод. Вона буде обстежена. Пройде карантинізацію, а це 6 місяців. І лише після цього буде направлена виробнику. Тому вже зараз важливо почати збір", - наголосила Сіроштан.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb.