На Донбасі загинув боєць ООС, ще двоє - поранені. Окупанти втратили трьох бойовиків

У середу, 13 травня, російські війська на Донбасі 9 разів обстріляли українські позиції, у тому числі із заборонених Мінськими домовленостями 120-мм і 82-мм мінометів

Про це повідомляє прес-центр штабу Операції об'єднаних сил.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" неподалік Гнутового, Талаківки та Широкиного загарбники обстрілювали українські позиції з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. По околицях Старогнатівки окупанти двічі били з гранатометів різних систем.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" російські терористи поблизу Кримського двічі відкривали вогонь із заборонених Мінськими угодами 120-мм мінометів, загалом випустивши 20 мін, а також зі автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

По околицях Оріхового окупанти застосували 120-мм міномет, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Поруч із Катеринівкою загарбники застосували 82-мм міномети, автоматичні станкові гранатомети та стрілецьку зброю.

Унаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил загинув, ще двоє - зазнали поранень.

Українські військові відповіли на провокації окупантів вогнем. За даними розвідки, 13 травня бійці ООС поранили трьох російських загарбників.

Від початку доби 14 травня російські війська на Донбасі 5 разів порушили режим припинення вогню.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" біля Авдіївки окупанти двічі били з 82-мм мінометів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Неподалік населеного пункту Верхньоторецьке окупанти задіяли 82-мм міномети і гранатомети різних систем.

По українських військовослужбовцях у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" біля Зайцевото та Хутора Вільного загарбники стріляли з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Втрат серед українських військових унаслідок цих обстрілів немає.

У відповідь на обстріли українські військовослужбовці застосували чергові вогневі засоби.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb