Поклонська збрехала Гордону: її адвокати активно працюють у Києві, - прокуратура

Колишній російський прокурор анексованого Криму Наталя Поклонська, стосовно якої в Україні розслідують кримінальне провадження про порушення законів і звичаїв війни, злукавила в інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону, що вона нібито не знає, в чому її звинувачують

Про це Крим.Реалії повідомив заступник начальника управління Прокуратури АРК Борис Паращук.

"Це вибудувана така стратегія захисту. Вона нібито не розуміє, нічого не знає. Хоча адвокати, з якими вона підписала договір особисто, які показують договори про надання правової допомоги, що свідчить про те, що вона знає, що відбувається в Україні і щодо свого переслідування в Україні. Її адвокати приходять до органів попереднього розслідування, в прокуратуру, в суд, знайомляться з матеріалами кримінального провадження", – сказав Паращук.

За його словами, мотивація того, чому саме Поклонська є військовим злочинцем, розписана в тих процесуальних документах, які були спрямовані всіма можливими засобами зв'язку, в тому числі і в Генеральну прокуратуру Росії через Генеральну прокуратуру України.

"Однак генпрокуратура Росії відмовилася від співпраці, мотивуючи це тим, що виконання нашого запиту, нібито, може нашкодити суверенітету Росії", – зазначив Паращук.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb.