"Антиколомойський" закон ухвалили, оскільки в Україні не працює судова система, — Войціцька

Верховна Рада прийняла банківський, так званий "антиколомойський" закон, тому що судова система України не працює належним чином

Таку заяву зробила народна депутатка VIII скликання Вікторія Войціцька у Великому ефірі Василя Зими на телеканалі Еспресо.

"Я, знаєте, дійсно тішуся тому, що сьогодні був проголосований вже в другому читанні цей законопроєкт. І сподіваюсь, найближчим часом, коли постанова про його скасування буде провалена, буде підписана спікером парламенту і буде підписана президентом. І це вже точно дасть зелене світло нашим міжнародним партнерам, щоби нас підтримувати в сьогоднішніх умовах, коли ми дійсно потребуємо підтримки МВФ", — заявила Войціцька.

Екснардепка додала, що це рішення - проміжна перемога. Але ця перемога є хиткою, оскільки банківський закон приймався перш за все тому, що в Україні не працює судова система. 

"Судовим рішенням, які приймаються на рівні України не довіряють. Або вони (ред. судові рішення) приймаються в інтересах окремих, в тому числі олігархів", — уточнила політикиня.

Вікторія Войціцька також зазначила, що депутати, особливо монобільшість, повинні приділити увагу реформуванню судової гілки влади. І довели систему судочинства в Україні до того рівня, коли не потрібно ухвалювати окремі закони, щоби врятувати країну від банкрутства.