Росія близька до відновлення будівництва "Північного потоку-2", - Bloomberg

Будівництво газопроводу "Північний потік-2" по дну Балтійського моря, яке було припинено в грудні минулого року через загрозу санкцій Сполучених Штатів найближчим часом може поновитися

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

За даними видання, в порт Мукран, що на півночі Німеччини, прибуло російське судно-трубоукладчик "Академік Черський". Саме в німецькому порту зараз знаходяться труби, які повинні бути прокладені для завершення проекту.

Чтайте також: Будь-які поступки виключені: Польща планує стягнути $1,5 млрд з "Газпрому" "найболючишим способом"

Супутникові знімки, які були зроблені 10 травня, свідчать про те, що зібрані на суші ділянки трубопроводу були пересунуті на платформі потужним будівельним краном. Неподалік розташовані також допоміжні судна, у тому числі російська баржа "Фортуна", які повинні допомогти "Академіку Черскому" в укладанні труб.

Читайте також: Коболєв: німці та росіяни свідомо брехали США про неефективність санкцій по "Північному потоку-2"

В компанії Nord Stream 2 AG, оператора "Північного потоку-2", не підтвердили і не спростували інформацію, що добудова газопроводу почнеться найближчим часом.

Читайте також: "Гарантуватиме енергобезпеку Польщі і України": почалося будівництво газопроводу Baltic Pipe з родовищ Норвегії до Польщі

За оцінками Bloomberg, залишилося добудувати близько 6% трубопроводу, це трохи більше ніж 100 кілометрів. "Академік Черський" може впоратися з цим завданням до кінця поточного року.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb