Турбази на морі та в Кончі-Заспі, склади у Львові: Укрпошта почала продаж непрофільних активів

Укрпошта виклала для продажу перші 30 непрофільних активів. Компанія планує виручити на продажу всіх об'єктів мінімум 82,6 млн грн

Про це повідомив очільник Укрпошти Ігор Смілянський.

Серед перших лотів дві турбази в “Конча-Заспі”, на узбережжі Азовського моря, в передмісті Дніпра і в Чернігівській області, а також виробничі приміщення у Львові біля залізничного вокзалу та в Боярці.

“В Укрпошті більше 12 000 об'єктів нерухомості, з них у власності близько 5000. І тільки половина з тих, що належать підприємству, використовуються за призначенням і приносять прибуток. Решта - баласт: бази відпочинку, кузні, лазні, магазини, ангари, склади та інше. На їх утримання ми щорічно витрачаємо близько 10 млн грн на податки, охорону тощо. Укрпошта не турбаза і не склад. Якщо ми хочемо розвиватися і ставати краще для наших клієнтів, то всі наші активи повинні приносити дохід”, - розповів генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Торги будуть проводити через систему електронних закупівель Prozorro, дата початку кожного аукціону буде повідомлятися окремо. Для об'єктів, початкова вартість яких не перевищує 10 млн гривень, період прийому пропозицій складе 14 днів, а для мають ціну вище 10 млн грн - 28 днів. У разі, якщо переможця не буде визначено або не буде учасників, лот виставлять на продаж повторно.

Це перша частина об'єктів з тих, які Укрпошта буде продавати. На другому етапі компанія виставить на продаж ще 62 лота, вартість яких оцінена в 189 млн грн.

Комісія з розгляду питань щодо розпорядження майном Міністерства інфраструктури підтримала ініціативу компанії Укрпошта про продаж непрофільних активів підприємства.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb