У Держдумі РФ закликали позбавити акредитації журналістів New York Times і Financial Times за статті про коронавірус

Глава комісії Держдуми з розслідування фактів втручання в справи Росії Василь Піскарьов звернувся до МЗС із вимогою вжити заходів щодо видань New York Times і Financial Times за статті, в яких стверджувалося, що в РФ занижують показники смертності від коронавірусу

Про це повідомляє російський Інтерфакс.

"Найближчим часом ми направимо їх в МЗС Росії та інші уповноважені органи для прийняття персоніфікованих заходів реагування щодо цих журналістів аж до позбавлення їх акредитації в Росії", - заявив Піскарьов.

Він зазначив також, що публікації перевірять на відповідність російському законодавству.

У свою чергу, офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова повідомила, що підготувала листи в FT і NYT з вимогою спростувати опубліковану інформацію.

"Далі кроки щодо FT і NYT будуть залежати від того, чи опублікують вони спростування", - заявила Захарова.

Віце-президент із комунікацій The New York Times Даніель Роадс у коментарі зазначила, що не сумнівається в достовірності інформації зі статей. 

"Ми впевнені в точності нашого матеріалу, заснованого на даних, опублікованих офіційним державним відомством і інтерв'ю з експертами державних інститутів. Ніякі факти, наведені в нашій статті, не оскаржуються", - заявила Роадс.

Читайте також: Китай збирається вислати журналістів провідних американських ЗМІ

Раніше видання Financial Times повідомляло, що кількість загиблих від коронавірусу в Росії може бути на 70% вищою, ніж показують офіційні державні дані.

Подібна стаття також була опублікована у виданні New York Times, де говорилося, що смертність в Москві в квітні зросла на 1700 осіб у порівнянні з показниками п’яти останніх років.

Росія знаходиться на другому місці за кількістю виявлених випадків зараження коронавірусом. Захворювання діагностували у більш ніж 242 тисяч осіб. 2212 осіб померли.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine