У МОЗ розповіли, коли футбол повернеться до України

У Міністерстві охорони здоров'я планують дозволити відновити футбольні змагання в Україні 30 травня

Про це повідомляє "Футбол 1".

За словами міністра охорони здоров'я Максима Степанова, футбол може повернутися на українські стадіони 30 травня.

"Ми дійсно розглядаємо дату 30 травня. Зараз йде спілкування з епідеміологами на предмет безпечного проведення цих змагань. Водночас необхідно забезпечити ПЛР-тестування, оскільки це безпека наших футболістів. Крім того, потрібно забезпечити безпеку під час матчів всіх людей на стадіоні. Ми прописуємо алгоритми. Думаю, на початку наступного тижня ми зможемо сказати: коли і за яких умов розпочнуться змагання", - сказав Степанов.

Водночас, він зауважив: якщо в одного з футболістів виявлять коронавірус, вся команда буде вимушена піти на самоізоляцію на 14 днів. А якщо напередодні вони грали офіційний матч, то необхідно ізолювати команду-суперника.

За словами Степанова, матчі відбуватимуться за порожніх трибун, а вболівальники зможуть повернутися на стадіони не раніше осені.

"Вболівальники повернуться на стадіони, коли в Україні коронавірусу практично не буде. Якщо будуть поодинокі випадки в різних куточках країни, уболівальники зможуть повернутися на стадіони. У цьому сезоні гратимуть при порожніх трибунах. Раніше вересня ми навіть не можемо це питання розглядати", - підкреслив Степанов.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine