Україна в ОБСЄ заявила про заміновану 21 тис. кв. км території через війну з РФ

Російська агресія проти України призвела до того, що площа районів, забруднених мінами та вибухонебезпечними залишками, становить 7 тис. кв. км на підконтрольній території Донбасу та 14 тис. кв. км - на окупованих територіях

Про це заявив заступник міністра оборони з питань європейської інтеграції Анатолій Петренко під час онлайн-засідання Форуму безпекового співробітництва ОБСЄ, повідомляє Укрінформ.

"За попередніми підрахунками, близько 7 000 квадратних кілометрів на контрольованих урядом територіях і приблизно 14 000 квадратних кілометрів тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей та Автономної Республіки Крим забруднено мінами та вибухонебезпечними залишками війни", - заявив він.

Він поінформував, що наразі 29 груп розмінування Збройних Сил України, а також 16 піротехнічних команд Державної служби з надзвичайних ситуацій виконують завдання з розмінування на звільнених територіях.

На сьогодні очистили понад 35 500 га земель, понад 2000 км доріг, 1000 км залізничних шляхів, виявили та знищили понад 460 тис. вибухонебезпечних предметів та залишків війни.