Візит Козака до Берліна став несподіванкою для МЗС, - Горбач

Аналітик зазначив, що Німеччина надала дозвіл "підсанкційному" російському політику Козаку на візит і його деталі ми дізнаватимемося пост-фактум

Про це політичний аналітик Інституту Євро-Атлантичного співробітництва Володимир Горбач розповів у ефірі програми "Змістовно з Христиною Яцків", передає Еспресо.TV.

"Треба сказати, цей візит Козака, наступника Суркова, і його поїздка до Берліна... Очевидно Берлін сам його запросив і сам дав цей дозвіл у порядку виключення. Це все було дуже несподівано для української сторони. Якби ми про це знали, якби нас про це попереджали - ми б від цього чогось чекали", - відзначив він.

Читайте також: Козак провів переговори щодо Донбасу з помічником Меркель. Представників України не було

Горбач зауважив, що про візит повідомили першими саме росйські ЗМІ. 

Читайте також: Переговори Козака в Берліні щодо Донбасу: Кулеба заявив, що Україна знала про зустріч і вдячна Німеччині

"І з російською інтерпретацією подія відбувалася, власне кажучи, без України. Чи повідомила німецька сторона українську сторону, я думаю, що про факт зустрічі, звичайно, стало відомо і треба було надавати якісь пояснення. Але по факту, що насправді там було, ми будемо дізнаватися не відразу, а поступово. Бо навіть німецька сторона публічно це коментує дуже обережно і дуже стисло, дуже лаконічно. Дмитро Кулеба сказав, що мова йшла про підвищення статусу перемовник в Мінській контактній групі, як українську ініціативу, що начебто це могло обговорюватись. Не знаю чи добре це, чи погано", - прокоментував Володимир Горбач.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb