40 українських посольств і консульств повністю або частково відновили прийом громадян, - МЗС

З урахуванням епідеміологічної ситуації 40 посольств і консульств України повністю або частково відновили консульський прийом громадян

Про це у Facebook повідомляє пресслужба МЗС.

"З урахуванням епідеміологічної ситуації 40 посольств та консульств України повністю або частково відновили консульський прийом громадян. Прийом відвідувачів відбувається з обов’язковим дотриманням санітарно-протиепідемічних правил країни перебування, рекомендацій ВООЗ та МОЗ України", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, з метою створення максимально безпечних умов для відвідувачів та консулів, посольства України у Великій Британії, Ізраїлі, Латвії, Нідерландах, ФРН розпочали роботу з використанням попереднього запису через Інтернет засобами електронної черги МЗС (е-Черга).

У тих країнах, де ще не послаблено карантинні заходи, забезпечується обробка невідкладних консульських питань, пов'язаних із пандемією коронавірусу і надзвичайними ситуаціями з громадянами України. До таких ситуацій, зокрема, входять смерть, арешт, втрата документів, необхідних для невідкладного повернення до України тощо.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb