Денісова пообіцяла сприяти іноземцям, які приїхали в Україну за дітьми від сурогатних матерів

Омбудсман Людмила Денісова пообіцяла посприяти батькам дітей від сурогатних матерів покинути Україну з малюками, де вони застрягли через карантин

Про це уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова розповіла і відеозверненні, передає Еспресо.TV.

7 іноземних пар, для яких українські сурогатні матері народили 9 дітей, звернулиcя до Омбудсмена Людмили Денісової, аби вона посприяла тому, щоб їх випустили з України.

"Усі вони надали мені звернення з усіма документами і я буду звератися до міністра закордонних справ, щоб вони надали дозвіл на виїзд цим батькам", - зазначила Денісова.

Читайте також: Омбудсмен з прав дитини запропонував заборонити сурогатне материнство

Вона також сказала, що всі батьки, які наразі перебувають за межами України, й не можуть забрати своїх дітей, теж звертатимуться до неї, аби отримати можливість в’їхати в Україну і виїхати вже разом з дітьми. Омбудсменка уточнила, що це питання найближчих тижнів.

Як повідомлялося, у столичному готелі через карантин перебувають 46 дітей, народжених методом сурогатного материнства. Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова звернулася до правоохоронців з вимогою щодо негайного реагування на ситуацію.

Міністерство соціальної політики України наголосило на необхідності розробки національної політики щодо сурогатного материнства.

 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb