Щоб розвантажити дороги: у Києві обмежать рух вантажівок

У Києві з 18 травня обмежать в'їзд великогабаритного та великовагового транспорту. Їм можна буде в'їжджати до столиці з 7:00 до 10:00 і з 17:00 до 20:00

Про це мер столиці Віталій Кличко заявив під час онлайн-брифінгу, передає Еспресо.TV

За його словами, такі обмеження в Києві будуть діяти до тих пір, поки робота громадського транспорту повністю не відновитися і на дорогах міста буде менше приватного транспорту.

“Враховуючи те, що в місті склалася важка транспортна ситуація, ми вирішили посилити контроль за в'їздом до Києва вантажного транспорту. Варто зазначити, що ми вводили подібні заходи, однак контроль за ними недостатній. Я звернувся в поліцію для того, щоб посилити цю роботу”, - зазначив Кличко.

Також він пояснив, що у Києві поступово збільшують кількість наземного громадського транспорту для того, щоб після 22 травня він працював у звичайному режимі.

“Але потрібно в громадському транспорті дотримуватися правил безпеки. Тому що понад 30% заражень відбувається саме там, у разі якщо пасажири не дотримують дистанцію і не носять маску і рукавички”, - резюмував мер.

Кличко також розповів про те, що під час карантину кількість велосипедистів в Києві збільшилася в 2,5 рази. За його словами, загальна довжина велодоріжок у столиці становить близько 100 км, і ще 17 км - довжина смуги громадського транспорту, де в рамках експерименту дозволено рух на велосипеді.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine