США почали поставку нафти до Білорусі

США розпочали поставку нафти до Білорусі відповідно до домовленостей, досягнутих між країнами на початку року

Про це повідомив міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Із задоволенням підтверджую початок постачань нафти з США до Білорусі. Це стало можливим за підсумками домовленостей, досягнутих під час візиту до Республіки Білорусь 1 лютого 2020 року державного секретаря США Майка Помпео і зустрічі з президентом Білорусі Олександром Лукашенком", - йдеться в заяві Макея, розміщеній на сайті МЗС.

Міністр наголосив, що здійснення постачань американської нафти є частиною державної стратегії щодо диверсифікації джерел і забезпечення стійкої роботи нафтопереробного комплексу Білорусі в 2020-му і в наступні роки.

"Розглядаємо співпрацю з США у нафтовій сфері як суттєвий елемент енергетичної безпеки держави, як важливу частину торговельної та інвестиційної взаємодії, яка розвивається сторонами і має значний потенціал, а також як фактор забезпечення суверенітету нашої країни в економічній сфері", - зазначив глава МЗС.

Макей також повідомив, що Білорусь веде роботу з американською стороною щодо подальшого розвитку двосторонніх економічних зв'язків.

"Створені зусиллями Мінська і Вашингтона нові можливості в галузі торгівлі та капіталовкладень вигідні американським і білоруським компаніям", - наголосив він.

"Білоруська сторона продовжить діяти в інтересах зміцнення партнерських відносин зі США, які, на наше переконання, є внеском у загальні зусилля з подолання протиріч у Євро-Атлантиці та Євразії", - резюмував міністр.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresot