У Польщі опозиція змінила кандидата на президентських виборах

Провідна опозиційна сила Польщі "Громадянська коаліція" висунула чинного мера Варшави Рафала Тшасковського кандидатом на виборах президента країни

Про це повідомляє RMF24.

Сьогодні кандидат від опозиції, віце-спікер Сейму Малгожата Кідава-Блонська оголосила про своє рішення зійти з гонки за президентське крісло.

Після рішення віце-спікера не брати участі у президентських виборах опозиція зіткнулася з необхідністю висунути нового кандидата на пост президента.

" Я радий повідомити вам у цей момент, що одноголосна рекомендація Національної ради "Громадянської платформи", представлена нашим партнерам по коаліції, це рекомендація для мера Варшави Рафала Тшасковського", - сказав Борис Будка, голова "Громадянської платформи", яка є основною силою в "Громадянській коаліції".

Будка підкреслив, що завдяки рішучості віце-спікера Сейму Малгожати Кідави-Блонської, чиновників місцевих органів влади, Сенату і "Громадянської коаліції", "погані, несправедливі і небезпечні вибори в травні не відбудуться".

Слід зазначити, що у якості можливого кандидата у президента в опозиції розглядали і колишнього очільника МЗС Радослава Сікорського.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb