Знайшли інвестора, якому вдалося заробити мільйони на обвалі цін на нафту

Британський трейдер зумів заробити більше $9 млн, коли котирування WTI пішли в мінус

Про це повідомив Bloomberg з посиланням на джерело.

Мова йде про нафтоторгову компанію з Лондона BB Energy. 20 квітня, в день обвалу цін в негативні значення, компанія купила 250 тисяч барелів нафти. При цьому інші учасники торгів безуспішно намагалися позбутися від сировини і готові були навіть заплатити тим, хто забере у них нафту. До закриття торгів ціна впала до - $37,63 за барель.

У BB Energy виявилася вагома перевага перед іншими інвесторами - вільні нафтосховища. В умовах падіння попиту на паливо при збереженні обсягів видобутку багато сховища виявилися переповнені. Травневий оборот нафти в світі оцінюється в 2,43 млн барелів - BB Energy забрала собі приблизно 10% загального обсягу. А разом з нафтою отримала і ту саму “приплату”: трохи більше $36 за кожен барель або $9 млн за весь обсяг.

За даними Bloomberg, BB Energy є сімейним торговим домом, який почав свою діяльність ще в 1937 році з торгівлі зерном і асфальтом в Лівані. Крім штаб-квартири в Лондоні у компанії є офіс в США. У рік вона обробляє 20 млн тонн нафти і нафтопродуктів.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb