Меркель вкотре рятує Путіна і вкотре діє проти України, - Борис Райтшустер

Нещодавні таємні перемовини між РФ та ФРН щодо врегулювання військового конфлікту на Донбасі без участі офіційного Києва є продовженням багаторічної політики Ангели Меркель щодо України

Про це відомий у Німеччині та Європі журналіст, автор книг про путінський режим Борис Райтшустер розповів в етері програми "Студія Захід" з Антоном Борковським, яка 16 травня 2020 року вийшла в етері Еспресо.TV

"Якщо дивитися по ділам, а не по словам, то вона (Меркель - ред.) була головним вирішальним чинником щоб Україну не пустили до НАТО, вона була головним чинником щоб Україні не дали озброєння, тоді коли напала Росія, вона зараз є головним чинником у "Північному потоці - 2". Вона це пробиває", - зазначив він.

Разом з тим, продовжив Райтшустер, Меркель докладає зусиль аби врятувати Володимира Путіна.

"А зараз дивіться, що відбувається: в Кремлі дуже складна ситуація, Путін падає. І хто прибіг зі спробою його врятувати від цього падіння? Знову наша німецька мадам, котра - прошу пам'ятати - замолоду була комсомольським секретарем й котра з такої дуже комуністичної батьківської хати", - наголосив журналіст.

Загалом політику Меркель, за визначенням Райтшустера, можна описати як "НДРізація". Особливо чітко це помітно в останніх підходах нинішнього керівництва Німеччини до оцінки завершення Другої світової війни.

"Ставлення до 9 травня стало дуже схожим на російське. Це все - "перемога над фашизмом" і лише "визволення, визволення, визволення". Але все таки для мільйонів людей це не було визволенням. Але про це вже не кажуть. Йде НДРізація історичної пам'яті", - пояснив експерт.

 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb