Накопичені запаси Путін використовує для підгодівлі еліт, а не для порятунку населення, - Орешкін

Як особа, котра дуже переймається власною безпекою, президент Росії Володимир Путін насамперед дбає про власні відносини з силовими, регіональними та медійними елітами всередині своєї країни й аж ніяк не переймається тим, як допомогти звичайним громадянам під час коронавірусної пандемії і карантину

Про це російський політолог Дмитро Орешкін розповів в етері програми "Студія Захід" з Антоном Борковським, яка 16 травня 2020 року вийшла в етері Еспресо.TV

"Путін розуміє, що гроші йому потрібні для того щоб забезпечити лояльність тих політичних гравців, які мають реальний політичний ресурс. Населення цим ресурсом не володіє, просто тому що як би воно не голосувало, якщо все гаразд з регіональними елітами, то вони порахують як треба. Тому Путіну гроші треба витрачати на покупку силовиків, причому у великій кількості, на продовження зовнішньої політки, на ігри з нафтовим ринком, де товариш Сєчин вже попросив приблизно п'яту частину від того, що Путін збирався дати народонаселенню, на медійні еліти, на регіональні еліти. Це ж дуже великі витрати", - пояснив політолог.

"Для того щоб Путіна не зжерли елітні групи, їм треба в пащу кидати якісь серйозні шматки. Чемезову, Сєчину, Шойгу, спецслужбістам, Золотову. Це все хлопці, які набагато ближче до тіла, саме тому вони є значно небезпечнішими, ніж якісь то там матері-одиначки", - зазначив Орєшкін.

Як наслідок, потреби переважної більшості росіян фінансуються в досить урізаному вигляді.

"Населення за значимістю політичних ресурсів в очах кремлівських стратегів стоїть на третьому, а то й на п'ятому місці. А на першому місці - силовики, на другому місці - регіональні еліти, на третьому - медійні еліти, які розповідають усі ці жахи про" чіпування ". І їх всіх треба годувати і годувати ситно", - підсумував аналітик.

 

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine