Спецслужби РФ передбачають, що трудові мігранти з Середньої Азії в умовах карантину підуть на злочини

Інсайдери розкрили тези доповіді спецслужб щодо ситуації з мігрантами, підготовленої для керівництва Росії

Про це із посиланням на "Московську газету" передає Еспресо.TV.

В документі повідомляється, що в середовищі мігрантів нібито домінують негативні настрої. До 90% з них можуть піти на злочини, якщо їм не буде вистачати коштів на продукти харчування. Також стверджуються, що наразі більшість готова лишити Росію і повернутися до своїх країн, щоб перечекати період безробіття, і відверто незадоволені тим, що не можуть цього зробити. Високий відсоток тих, хто готовий йти на злочини, пояснюється, перш за все, відсутністю можливості повернутися додому.

Наприкінці квітня 2020 року МВС РФ повідомляло про зростання кількості злочинів, скоєних іноземними громадянами. У Кремлі погодилися з ростом рівня злочинності, проте закликали "не перебирати міри" й не піддаватися "істеричним проявам".

У доповіді наголошується, що вперше в історії Росія може зіткнутися з масовими виступами безробітних мігрантів, які не мають можливості повернутися додому.

"Лідери узбецької, таджицької і киргизької діаспори втрачають вплив у своєму середовищі: мігранти не бачать перспектив вирішення ситуації, а джерела доходу у переважної більшості робітників зникли", - пишуть аналітики з російської контррозвідки.

Також в документі, за словами інсайдерів, йдеться, що МВС і Росгвардія в Москві можуть не впоратися з масовою злочинністю в мігрантської середовищі. При цьому не можна виключати, що зростання кримінальних проявів серед іноземців спровокує відповідні дії корінного населення.

Окремо наголошується, що відсутність адекватної реакції на проблему знижує рівень довіри населення до органів влади всіх рівнів, проте, тим не менш, рішення на даний момент відсутнє. 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb