Філатов заявив, що Кабмін займається "самообманом", адже громадський транспорт у містах фактично працює

Міський голова Дніпра Борис Філатов заявив, що Кабмін займається "самообманом", адже громадський транспорт у містах працює, просто за спецперепустками

Про це він сказав в інтерв’ю "Радіо Свобода".

"Ми видали 140 тис. перепусток. У нас тут черги розтяглися на два квартали, щоб отримати ці спецперепустки. Після послаблення карантину 11 травня до нас прийшли і стали в чергу усі підприємці, ФОПи, яким було дозволено наразі відкрити майданчики і так далі. Тобто вони також потребують цих спецперепусток. Ми довидали ще 50 тис. Довидаємо, скажемо так. Уявіть собі пасажиропотік у 200 тис. Фактично громадський транспорт працює. Щоб не вийшло так, як з парками. Коли шановний Віктор Ляшко зізнався, що парки закрили для того, щоб налякати людей. Щоб потім ми не з’ясували після 22 травня чи після 1 червня, що громадський транспорт також не запускали для того, щоб налякати людей", - сказав Філатов.

Філатов зазначив, що в кожному регіоні своя специфіка: якщо у Дніпрі метро коротке – і без його відкриття у місті не буде катастрофи, то в Харкові чи в Києві зупинити метро – це фактично паралізувати місто, тому виникають затори на дорогах.

На думку мера Дніпра, ці речі мають бути "під відповідальністю місцевого самоврядування": воно має ухвалювати рішення, виходячи з епідеміологічної ситуації у кожній конкретній територіальній громаді.

При цьому Філатов згоден, що треба дотримуватися усіх епідеміологічних заходів: соціальної дистанції, маскового режиму й іншого.

Філатов не буде запускати громадський транспорт повноцінно до рішення Кабінету міністрів про це.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb.