Німеччина звинуватила WhatsApp у “зливі” даних про користувачів Facebook: розробники месенджеру заперечують

У компанії WhatsApp заперечують звинувачення німецької влади в передачі метаданих користувачів додатку Facebook

Про це пише видання Handelsblatt, передає НВ.

У коментарі виданню представники компанії заявили, що не діляться “жодними метаданими користувача” з Facebook для створення профілів в Facebook, налаштування таргетированной реклами або поліпшення інших продуктів компанії.

Також в WhatsApp підкреслили, що повідомлення в месенджері "захищені наскрізним шифруванням", а їхній зміст можуть прочитати тільки безпосередні учасники листування.

Метаданими вважаються: IP-адреса, геолокація, інформація про смартфон і його операційній системі, дата і час повідомлення. На думку експертів, ці дані дозволяють створювати профілі користувачів і дізнаватися про їх пересування. Уточнюється, що пов'язуючи окремі дані, можна зробити висновки про професії, захоплення, фінансове становище і навіть хворобах користувачів.

Раніше уповноважений уряду Німеччини щодо захисту особистих даних Ульріх Кельбер застерігав федеральні міністерства і відомства від використання мессенджера WhatsApp. За словами чиновника, передача метаданих в WhatsApp відбувається вже при відправці повідомлень.

Він додав, що нехтувати захистом даних не варто навіть "в ці важкі часи", коли через пандемію коронавірусу держустановам доводиться міняти способи комунікації.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb