Обмеження для вантажівок: на в’їздах до Києва встановили 5 зважувальних систем, - Кличко

З 18 травня до Києва обмежать в’їзд великогабаритного та великовантажного транспорту. Також на в’їздах у столицю запустили 5 автоматичних комплексів габаритно-вагового контролю

Про це міський голова Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн пресконференції, передає Еспресо.TV

"Так, відсьогодні ми обмежили в’їзд у столицю великогабаритного та великовантажного транспорту. Обмеження діятимуть вранці - з 7:00 до 10:00 години. Та ввечері – з 17:00 до 20:00. Щодо контролю ваги таких авто, то кілька днів тому ми, спільно з Міністерством інфраструктури та Державною службою України з безпеки на транспорті  запустили 5 автоматичних комплексів габаритно-вагового контролю. Вони цілодобово працюють на всіх в’їздах у столицю", – повідомив Кличко.

За його словами, вже перші дні роботи показали, що в середньому 20% великовантажного транспорту прямує через Київ зі значним перевантаженням.

"Тому цілодобова робота таких комплексів - важливий крок, аби Київ був закритий для недобросовісних перевізників. Постійний контроль та штрафи змусять таких перевізників не їхати через місто. Для нас це важливо, бо перевантажені фури розбивають наші дороги. У тому числі й нові. А влітку проблема вдвічі актуальніша, оскільки під час спеки дороги ще більше страждають від великовантажного транспорту", – додав Кличко.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine