Шахова кібер-команда Team Ukraine здобула абсолютне чемпіонство Світової Ліги-2020

У 5 сезоні 2020 року в "Народній шаховій інтернет-Олімпіаді", яка проходить на одному із найпопулярніших шахових інтернет-майданчиків – chess.com, українська команда, до складу якої входить понад 5 000 гравців, одержала 27 перемог у 30 матчах

Головного конкурента, команду Team Russia, розгромлено у суперфіналі, який відбувся 17 травня цього року.
За форматом змагань необхідно було зіграти по дві партії в кожному матчі у Bullet (куля) 1+1, Blitz (бліц) 5+2 та Rapid (швидкі шахи) 10+2.

Team Ukraine впевнено переграла росіян в усіх трьох дисциплінах та вчетверте поспіль стала чемпіоном Світової Ліги з кібер-шахів. Найбільша кількість гравців під час турніру 17 травня була в дисципліні “бліц”,  — по 724 гравців від кожної команди, що заразом стало рекордом Світової ліги (минулорічний рекорд у 329 дошки перевищено більше ніж у двічі).

Результати матчів:

Такі інтернет-змагання є важливими для популяризації шахів в Україні, адже житель будь-якого міста чи селища можне зіграти в одній команді з провідними спортсменами та чемпіонами, маючи для цього лише доступ до Інтернету. Загалом, портал Chess.com, на якому відбуваються матчі з кібершахів, на сьогодні відвідує понад 37 мільйонів користувачів з усього світу.