В ОПУ вигадали "кандидатський резерв" для чиновників

18 травня в Раді зареєстрували законопроєкт №3491, яким хочуть створити "базу даних" чиновників, які не пройшли на посади за конкурсом

Про це повідомив перший заступник голови Офісу президента України Сергій Трофимов у Telegram.

"Я вже неодноразово говорив, що питання "нових облич" у владі стоїть дуже гостро і знаходити їх вельми складно. Мова не просто про нові обличчя, а про компетентних, мотивованих, ефективних. Нам необхідний кандидатський резерв, який допоможе зібрати людей, які готові разом з нами перезавантажувати влада і працювати на благо українців", - заявив Трофимов.

18 травня в парламенті зареєстрований законопроєкт №3491 про внесення змін до Закону України "Про державну службу" щодо кандидатського резерву (ініціатори - народні депутати Андрій Клочко, Олександр Корнієнко, Віталій Безгін, Олена Шкрум).

Законопроєкт передбачає збереження інформації про про топ-5 кандидатів на кожну держпосаду.

"Інформацію про 5 кандидатів, які набрали найбільшу кількість балів, заносимо в базу кандидатського резерву. Для цих кандидатів створюється "Особистий кабінет" на Єдиному порталі вакансій держслужби, і через нього вони автоматично запрошуються до участі в інших конкурсах. Бонусом для таких кандидатів є те, що вони не подають заново весь пакет документів, необхідний для участі в конкурсі. Держоргани також можуть звертатися до бази кандидатського резерву, щоб знайти собі підходящого кандидата. Термін перебування в кандидатському резерві обмежується одним роком", - зазначив Трофимов.

"На мій погляд, прийняття законопроекту про кандидатський резерв дозволить ефективніше наповнювати професійними кадрами органи влади всіх рівнів", - заявив він.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb