Якби найближчим часом відбулися вибори президента, то понад 39% українців знову обрали б Зеленського, - опитування

Якби найближчим часом в Україні відбулися вибори президента, то 39,3% серед тих, хто визначився з вибором, проголосували б за чинного главу держави Володимира Зеленського

Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг" протягом 12-13 травня 2020 року.

Якби найближчим часом відбулися вибори президента, то 39,3% проголосували б за Володимир Зеленського (серед тих, хто голосуватиме та визначився з вибором). 13,9% підтримали б Юрія Бойка, 13,3% - Петра Порошенка, 8,6% - Юлію Тимошенко, 5,9% - Ігора Смешка. Підтримка інших кандидатів нижче 5%. Ще близько 8% - не визначилися.

Майже як і рік тому, якби у другий тур сьогодні вийшли Зеленський та Порошенко, то 75% серед  виборців підтримали б чинного президента, а 25% – проголосували за Порошенка. Подібні результати були б і у випадку виходу до другого туру Бойка та Тимошенко.

Опитування проводили серед 3 000 громадян України віком від 18 років в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 1,8%.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb.