Дезінфекції за п'ять секунд: у Харкові створили кабіну для очищення від вірусів

У Харкові розробили тунельну кабіну для дезінфекції людей, яка не пропускає віруси

Про це повідомляє Укрінформ.

Зазначається, що процес дезінфекції триває п'ять секунд - і можна виходити, при цьому ваш одяг, руки, ноги, обличчя залишаються сухими.

Розробники наголошують, що насос під високим тиском перетворює розчин дезінфікуючої рідини в туман, здатний заповнити кожен мікрон поверхні, а значить, очистити її від мікробів і вірусів.

"Подібні кабіни зараз, у період карантину, використовуються в різних країнах світу – від Туреччини до Китаю. Ми запозичили тільки ідею, але наситили її власними новаціями. Приміром, у нас встановлений датчик температури тіла, і при занадто високому показнику попереджає червона підсвітка. Також є безконтактний дезінфектор для рук, є система оповіщення готовності кабіни до чергової дезінфекції, встановлений піддон для збору відпрацьованої рідини", - наголошує один із розробників Борис Цеханський.

Він зазначив, що такі кабіни можуть бути встановлені в приміщенні і на вулиці, в метро та аеропорту, причому габарити дозволяють проходити через такий контроль навьть матері з дитячою коляскою.

 

Фото: Укрінформ

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb