Нацрада з інвестицій назвала найбільш перспективні галузі економіки

Найкращі перспективи розвитку в Україні має виробництво харчових продуктів, текстильне виробництво, виробництво одягу, виробництво фармацевтичних продуктів, виробництво комп’ютерів, електронної та оптичної продукції

Про це йдеться у пресрелізі Національної інвестиційної ради щодо проведеного аналізу секторів економіки України, які мають найбільші перспективи подальшого зростання та залучення іноземних інвестицій.

“За результатами аналізу секторів економіки України було визначено наступні види економічної діяльності, які мають найбільші перспективи подальшого зростання та залучення іноземних інвестицій: виробництво харчових продуктів; текстильне виробництво; виробництво одягу; виробництво фармацевтичних продуктів; виробництво комп’ютерів, електронної та оптичної продукції; виробництво електричного устаткування; виробництво меблів; підприємства з вирощування однорічних та дворічних культур; підприємства телекомунікацій (електрозв’язок); підприємства, які займаються комп’ютерним програмуванням та пов’язаним консультуванням”, - зазначила керівник Офісу Національної інвестиційної ради Ольга Магалецька.

Вона додала, що аналіз був проведений за 2010–2018 роки на основі показників динаміки обсягів реалізованої продукції, капітальних інвестицій та чистого прибутку підприємств.

За словами керівника Офісу, зазначені галузі були обрані через найкраще співвідношення зростання чистого прибутку до зростання капітальних інвестицій. Окрім того, враховувалася швидкість виходу з кризи 2014 року та кількість років з позитивним чистим прибутком (більше чотирьох років).

Приміром, у сфері виробництва харчових продуктів обсяг реалізованої продукції зростав кожного року протягом досліджуваного періоду, і за 9 років його зростання становило 239%. Капітальні інвестиції у галузь за 9 років збільшилися на 326%, чистий прибуток - на 4586%.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb