"Пряма пропаганда російської агресії", - Мінветеранів вимагає правоохоронців дати оцінку діяльності Гордона

У Міністерстві у справах ветеранів засудили інтерв'ю Дмитра Гордона з російським терористом Ігорем Гіркіним та закликали правоохоронців дати оцінку його діям

Відповідно заяву Міністерство ветеранів поширило у Facebook.

У Мінветі зазначили, що кожного дня, вже понад 6 років, українські військові та добровольці з мужністю відстоюють територіальну цілісність, мир в нашій державі, протистоять збройній та інформаційній агресії з боку незрозумілих озброєних угрупувань та країни агресора - Росії.

У міністерств згадали інтерв'ю з Гіркіним, який за словами самого ж Гордона, очолював диверсійний загін, був організатором окупантського референдуму в АР Крим, "працював" міністром оборони у одній з так званих "республік", а у квітні 2014 року керував захопленням Слов'янська, таким чином розпочавши війну на Донбасі.

"Сьогодні Гіркін перебуває у міжнародному розшуку, в Україні проти нього відкриті кримінальні справи за тероризм, порушення суверенітету і територіальної цілісності України, катування і умисні вбивства", - нагадали в міністерстві.

"Міністерство у справах ветеранів та вся ветеранська спільнота засуджують дії журналіста, оскільки, за нашою думкою, дане інтерв’ю є прямою пропагандою збройної агресії в Донецькій та Луганській областях, анексії Криму та має на меті, в тому числі, популяризацію військових злочинів на території України", - йдеться в заяві.

"Ми звертаємось до правоохоронних органів з проханням дати оцінку цим інтерв’ю відповідно до чинного законодавства", - додали в Мінветі.

Окрім цього, Мінветеранів закликає усіх громадян України аналізувати та критично сприймати інформацію, а журналістів, що дозволяють собі такі інтерв’ю - ігнорувати.

 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb