У Франції знову закривають школи через нові випадки коронавірусу

Через один тиждень після відкриття частини шкіл у Франції зареєстрували 70 випадків зараження коронавірусом, пов’язаних з навчальними закладами

Про це повідомляє CBS News.

У межах заходів з послаблення карантину минулого тижня у Франції в деяких школах відновився навчальний процес, на уроки повернулися близько 150 тисяч учнів молодших класів.

У понеділок, 18 травня, міністр національної освіти Франції Жан-Мішель Бланкер повідомив, що повернення учнів до шкіл призвело до спалаху коронавірусу.

За його словами, на даний момент зареєстровано 70 випадків COVID-19 - серед учнів або вчителів. З огляду на те, що інкубаційний період становить кілька днів, вони, ймовірно, заразилися до відкриття шкіл.

Читайте також: У Китаї - новий спалах коронавірусу на кордоні з РФ: понад 100 млн людей закрили на жорсткий карантин

Бланкер повідомив, що постраждалі школи негайно закрили. За даними французьких ЗМІ, на півночі Франції були закриті сім шкіл.

У Франції з початку пандемії від коронавірусу померли понад 28 тисяч осіб. За кількістю випадків захворювання Франція знаходиться на сьомому місці в світі - COVID-19 підтвердили у майже 180 тисяч осіб.

За даними Університету Джонса Хопкінса, в світі з початку пандемії коронавірусом заразилися понад 4,8 млн осіб. Від інфекційної хвороби COVID-19, викликаної новим коронавірусом, померли понад 315 тисяч осіб. Більше 1,7 млн осіб по всьому світу вже одужали.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine