Окупанти на Донбасі застосували заборонену зброю, поранено бійця ООС

Від початку доби російські окупанти 14 разів обстрілювали українських військових з мінометів 120 мм та 82 мм калібру, а також гранатометів різних систем

Про це повідомляє прес-центр ООС.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник обстрілював українські позиції неподалік Павлополя, Пісків, Старогнатівки, двічі поруч Кам’янки та тричі біля Богданівки, застосувавши гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

По оборонцях Красногорівки окупанти випустили 20 мін 120-го калібру.

В ОТУ "Північ" поблизу Оріхового ворог відкривав вогонь із заборонених Мінськими угодами мінометів 120 мм, а також гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

Неподалік н.п. Шуми російські найманці випустили 11 мін 82 калібру.

Захисників Південного загарбники двічі обстріляли, застосувавши 82 мм міномети, гранатомети різних систем та великокаліберні кулемети, а по околицях Кримського вели вогонь зі станкових протитанкових гранатометів.

Дивітья також: 54-та бригада оприлюднила відео знищення вантажівки бойовиків на Донбасі

Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення.

Агресивна та злочинна поведінка російських найманців викликала негайну реакцію з боку Об’єднаних сил – вогнем зі штатного озброєння наші підрозділи рішуче придушили ворожу активність. 

Читайте також: СБУ ідентифікувала снайперів, які вбили бійця ООС і поранили ще одного

На ділянках розведення №1, №2 та №3 режим "Тиша" дотримувався.

Випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано, в районі проведення операції вживаються усі необхідні заходи щодо недопущення занесення і поширення коронавірусної інфекції у військові колективи зі складу Об’єднаних сил.

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb