Плівки Деркача піддають ризику підтримку США, довіру іноземних партнерів і створюють перевагу для РФ, - адвокати Порошенка

Адвокати Петра Порошенка заявили, що "плівки Деркача" зашкодять міжнародному іміджу України

Про це вони повідомили на брифінгу, передає Еспресо.TV.

"Ми не знаємо джерела цих записів, він міг бути і з американського боку. Але заява Зеленського і поведінка ОП та генпрокурора, кажуть в бій тієї версії, що запис міг вестись з українського боку, що може бути колосальною проблемою", - повідомив адвокат Ілля Новіков.

Він сказав, що це може вести до підриву можливості вести довірчі перемовини не тільки з політиками та держдіячами США, а взагалі з будь-якими іноземними партнерами.

"Якщо ОП дає приводи думати, що такі розмови не тільки можуть бути записані, будуть збережені, але й будуть оприлюднені і використані у внутрішній політиці без врахування впливу на двосторонні відносини, це підриває можливість будь-яких таких розмов", - підсумував Новіков.

Його партнер Ігор Головань додав, що ці записи  є наданням допомоги країні агресору, для того, щоб позбавити Україну підтримки ключового партнера і союзника на міжнародній арені в обличчі США.

"Для того, щоб втягнути Україну у внутрішні справи цієї держави, позбавити Україну цього партнера і союзника перед загрозою держави-агресора, в інтересах, якої все це відбувається. Ми знаємо, що в світі та США саме так були спрйняті вчорашні дії. У Вашингтон Пост написали, що це частина зусиль, спрямованих в інтересах Росії і надання шкоди Байдену як кандидату в президенти США", - сказав Головань.