Президент "Радіо Свобода" відповів Зеленському на невдоволення увагою журналіста "Схем" до глави держави

Президент Радіо Свобода Джеймі Флай у відповідь на закиди президента України Володимира Зеленського в бік проєкту "Схеми: корупція в деталях" заявив, що видання й надалі висвітлюватиме факти, у тому числі незручні для влади

Про це Джеймі Флай написав у Twitter.

"Активні медіа необхідні для функціонування демократії. Радіо Свобода та "Схеми" не відмовляться від нашої роботи доносити факти, в тому числі незручні, до народу України", - написав Флай.

Водночас головна редакторка "Схем" Наталка Седлецька наголосила, що всі журналісти проєкту діють виключно у межах закону та відповідно до журналістських стандартів "Радіо Свобода", а також пообіцяла надати розгорнуту відповідь на закиди Зеленського.

"Всі наші журналісти, включно з Михайлом Ткачем, діють виключно у межах норм законодавства та відповідно до журналістських стандартів Радіо Свобода - видання з понад 65-річною історією. Робота нашої редакції спрямована ​​виключно на висвітлення суспільно важливої ​​інформації, яка б у іншому випадку залишилася таємною або непублічною. Наші журналісти керуються лише інтересами суспільства, а не конкретної влади чи конкретного президента, як і належить незалежній журналістиці. Готуємо розгорнуту відповідь про всі звинувачення Зеленського у бік "Схем", - написала Седлецька у Facebook.

Раніше Зеленський під час своєї пресконференції поскаржився на роботу журналіста "Схем" Михайла Ткача, який, на думку президента, "всюди супроводжує кортеж глави держави".

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb