"Справа Хізб ут-Тахрір": у Києві презентують книгу політв'язня Мустафаєва, написану в сімферопольському СІЗО

У четвер, 21 травня, о 13:00 на сторінці правозахисної організації "КримSOS" у Facebook презентують книгу, яку написав фігурант другої Бахчисарайської "справи Хізб ут-Тахрір" Сервер Мустафаєв, перебуваючи за ґратами в СІЗО Сімферополя.

Про це повідомляють в організації КримSOS

Уточнюється, що книга називається "Життя в камері під камерою. Щоденник Сервера Мустафаєва". Презентація пройде в річницю затримання Сервера. Рік тому – 21 травня – до Мустафаєва з обшуком прийшла російська ФСБ.

"Вдома у Сервера Мустафаєва залишилися дружина і четверо дітей. На момент арешту його молодшій дочці Наджі виповнилося 2 місяці... Ув'язнення Сервера пов'язане з активною ненасильницькою правозахисною діяльністю, критикою російських правоохоронних органів і влади. Політв'язень брав активну участь у діяльності громадського руху "Кримська солідарність". Це об'єднання надає правову, інформаційну та матеріальну допомогу кримським татарам і мусульманам, які зазнали переслідувань з боку російської влади, та їхнім сім'ям", – сказано в повідомленні "КримSOS".

21 травня 2018 року в Криму було затримано координатора "Кримської солідарності" Сервера Мустафаєва і жителя села Долинне Бахчисарайського району Едема Смаїлова. Звинувачення проти них долучили до Бахчисарайської "справи Хізб ут-Тахрір".

15 листопада 2019 року Південний військовий окружний суд російського Ростова-на-Дону почав розглядати цю справу по суті.

Російський правозахисний центр "Меморіал" визнав Сервера Мустафаєва політичним в'язнем.